Kaupat, yritykset ja työ 

 
 
Mikään matkailukaan ei onnistuisi ilman yrityksiä, jotka tarjoavat kaikki matkalla tarvittavat palvelut. Jotta ylipäätään matkalle voisi lähteä, täytyy löytää matkatoimisto, joka järjestää sinulle matkan. Seuraava yritys on vastassi viimeistään kun lähdet reissuun, nimittäin laivayhtiö tai lentöyhtiö, joka sinut vie matkakohteeseen. Ja näidenkin täytyy huolehtia turvallisuudesta ja järjestyksenvalvonnasta. Varsinkin kaikissa ravintoloissa täytyy olla järjestyksenvalvojia ja kaupoissa vartijoita. Silloin turisteille tulee turvallinen olo. Ja ilman turvallista oloa ei kenenkään ole mukava matkailla. Netin business-palveluista voit etsiä sopivia yrityksiä.
 
Entäpä sitten perillä ? Joku linja-autoyritys vie sinut hotellille, ehkä tarjoaa kiertoajelun nähtävyyksineen. Hotelli on seuraava yritys, joka työntekijöineen mahdollistaa majoittumisen. Jos ei hotellin yhteydessä toimi ravintolaa niin siinäpä taas yksi business, jota lähdet etsimään. Ulkomailla kannattaa kuitenkin huomioida kaikkien palvelujen suhteen se asia, että joka maassa ei ole turvallisuus-asiat ihan samalla tasolla kuin mihin Suomessa olet saattanut tottua. Hitsaajat saattavat tehdä tulityötä yllättävänkin lähellä sinua, autoasi tai vaikka bensakanisteria. Joka maassa ei vaadita tulityökorttia tai muita vastaavia koulutuksia. Jos itse olet alan ihminen ja tulityökortti kiinnostaa niin lisätietoa löytyy www.suomenammattipatevyyskoulutus.fi/?Korttikoulutukset___Tulity%C3%B6kortti. Samoin monen muunkin alan työturvallisuus voi vaikuttaa hyvin erilaiselta kuin Suomessa. Esimerkiksi Suomessa työturvallisuuskortti on aika uusi keksintö, joten se ei ole rantautunut kaikkiin muihinkaan maihin. Mitä sitten on työturvallisuus?
Työturvallisuuden edistäminen työpaikoilla on monitasoista yhteistyötä. Työmarkkinajärjestöt sopivat jo vuonna 1970 yhteisen Työturvallisuskeskuksen perustamisesta. Tuolloin erityisesti rakennusalalla ja myös teollisuudessa työtapaturmat ja työperäiset sairaudet (ammattitaudit) olivat huomattavan yleisiä.
Työturvallisuuskeskuksen tärkeä tehtävä on koulutus. Mahdollisimman monelle työpaikalle pyritään kouluttamaan motivoituneita henkilöitä, jotka tunnistavat työympäristön riskitekijät. Vuodesta 2003 alkaen on käytössä ollut työturvallisuuskortti. Se myönetään henkilöille, jotka ovat osalistumeet 8 tunnin koulutukseen ja suorittaneet kirjallisen tentin hyväksyttävästi. Työtruvallisuuskortista lisätietoa www.suomenammattipatevyyskoulutus.fi/?Korttikoulutukset___Ty%C3%B6turvallisuuskortti.
Kaikki eivät tietysti suhtaudu turvallisuuteen yhtä tarkasti, erään sepän tarinita voi lukea www.innoturku.com.
 
Sitten alkaa shoppailu, jokainen kauppa on yritys, joka tarjoaa sinulle ostettavaa ja työpaikkoja paikallisille ihmisille. Kun hypistelet kädessäsi sitä anopille hankittua matkamuistoa niin mieti samalla että jossain pajalla sekin on tehty. Yritys ja palvelut.
 
Illalla siemailet vähän miestä vahvempaa, joka on valmistettu lähiseudun yrityksissä. Ja siitä matka jatkuu baariin ja yökerhoon, joku se niitäkin businesss -touhuja pyörittää. Aamulla käytät taksiyrittäjän palveluja ja ajat rannalle, jossa paikalliset liikemiehet vetävät sinua vaikka vesisuksilla tai myyvät jäätelön ja sukelluselämyksen. Eri alojen yrityksiä.
 


 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2013-2016 Yhteystiedot: Eeva Leena, therodeohand@therodeohand.com