Terveys ja sen hoito


 

 
Matkoillakin voi joskus joutua hoitamaan terveyttään ja jotkut lähtevät matkoille ihan vaan siitä syystä. Toiset menevät leikkaukseen, jotkut hoidattavat suonikohjuja tai käyvät ulkomailla hieronnassa. On myös niitä joiden mielestä parhaat terapiat ovat ulkomailla. Myös fysioterapia on palvelu jota moni hakee ulkomailta. Toisaalta hyviä fysioterapeutteja löytyy kotimaastakin.
 
Tietysti hyvääö hierontaa saa ihan kotimaastakin, kuten http://eetusaloranta.com. Mutta ulkomailla voi tutustua vaikka aiheeseen Hieronta historia: piirustukset painopisteistä sen linjoilla Wat Pho temppelissä Thaimaassa Muinaiset ja keskiajat. Arkeologisia todisteita hieronnasta on löydetty monista muinaisista sivilisaatioista, kuten Kiinasta, Intiasta, Japanista, Koreasta, Egyptistä, Roomasta, Kreikasta ja Mesopotamiasta. BC 2330: Akmanthorin hauta, joka tunnetaan myös nimellä "lääkärin hauta", Egyptissä Saqqarassa kuvaa kahta miestä, joilla on työtä jalkoineen ja käsineen, oletettavasti hierontaan. Akmanthor BC 722-481: Huangdi Neijing koostuu kiinan kevään ja syksyn aikana (tallennetun historian alku). Nei-jing on lääketieteellisen tiedon kokoelma, joka tunnetaan tähän päivämäärään asti, ja se on perinteisen kiinalaisen lääketieteen perusta. Hierontaan viitataan Nei Jingin 30 eri luvussa. Siinä määritellään erilaisten hierontatekniikoiden käyttö ja miten niitä käytetään erityisten sairauksien ja vammojen hoitoon. Tunnetaan myös nimellä "Keltaisen keisarin Inner Canon", teksti viittaa aiempaan lääketieteelliseen tietämykseen Keltaisen keisarin ajasta (n. 2700 eKr.), Harhaanjohtamalla jotkut uskovat, että teksti on kirjoitettu keltaisen keisarin aikana. ennalta kirjoitettu historia). BC 700 Bian Que, varhaisin tunnettu kiinalainen lääkäri käyttää hierontaa lääketieteellisessä käytännössä.  BC 500 Jivaka Komarabhacca, joka tunnetaan myös nimellä Shivago Komarpaj, perinteisen thai-hieronnan perustaja (Nuad Boran) ja thai-lääketiede. Pali-buddhalaisen kenraalin mukaan Jivaka oli Shakyamuni Buddhan lääkäri. järjestelmä, jossa yhdistyvät akupainanta, vyöhyketerapia ja avustetut joogatuki. Perinteinen thai-hieronta perustuu yleensä intialaiseen ja kiinalaiseen lääketieteeseen. Jivaka tunnetaan tänään nimellä "Isä lääkäri" Thaimaassa. BC 493: Mahdolliset raamatulliset viiteasiakirjat päivittäin "hoidot" myrhun öljyllä osana Xerxesin vaimojen kauneudenhoitoa: Hippokrates kirjoitti: "Lääkäri on kokenut monissa asioissa, mutta varmasti hankauksessa." BC 300 Charaka Samhita uskotaan olevan vanhin kolmesta vanhasta ayurveda-terveydenhoidosta, mukaan lukien hieronta.
Toinen yleinen ulkomailla hankittava hoito on suonikohjujen laserhoito. Vuosituhannen vaihteessa kehitettiin suonikohjujen laserhoito.
Toissijaiset suonikohjut ovat niitä, jotka kehittyvät turvaväylinä, tyypillisesti syvä laskimotukosten ahtauman tai sulkeutumisen jälkeen, mikä on yleinen syväpaineväliaineen (DVT) jatko. Hoitovaihtoehtoina ovat yleensä tukisukat, toisinaan sklerooterapia ja harvoin rajoitettu leikkaus. Suonikohjut eroavat retikulaarisista laskimoista (siniset laskimot) ja telangiectasioista (hämähäkki laskimoissa), joihin liittyy myös valssihäiriö,  suonien koon ja sijainnin mukaan. Monilla suonikohjuisilla kärsivillä potilailla on apua lääkäreille, jotka ovat erikoistuneet suonensisäiseen hoitoon tai perifeeriseen verisuonisairauteen. Näitä lääkäreitä ovat verisuonikirurgit, flebologit tai interventio radiologit.
Myös erilaisiin pariterapia ja psykoterapia hoitoihin monet lähtevät ulkomaille. Kotimaassa niitä tarjoaa esim www.therapon.fi. Varmaan kotimaassa on helpompi mennä terapiaan jos englannin kieli ei ole todella hyvin hanskassa.
 


 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2013-2016 Yhteystiedot: Eeva Leena, therodeohand@therodeohand.com